Antena 3 CNN Actualitate Social Maria Grapini, despre rezoluția PE: „Sunt revoltată. O nedreptate pentru ţara mea”

Maria Grapini, despre rezoluția PE: „Sunt revoltată. O nedreptate pentru ţara mea”

Maria Grapini, despre rezoluția PE: „Sunt revoltată. O nedreptate pentru ţara mea”
13 Noi 2018   •   17:32

Eurodeputata Maria Grapini, din cadrul grupului S&D din Parlamentul European (PE), a declarat marţi că nu a votat rezoluţia privind statul de drept în România, pentru că a fost o "rezoluţie a ipocriziei".

"Nu am votat rezoluţia pentru că aceasta este o rezoluţie a ipocriziei, nu este o rezoluţie privind statul de drept în România. De ce doreşte Parlamentul European, de ce doresc anumiţi eurodeputaţi, de ce doreşte Comisia să fie pusă ţara mea la colţ?", a declarat ea.

Ea a spus că România nu vrea să fie ţară de mâna a doua, "pentru că vreţi să ne daţi reţete pe care nu le aplicaţi în ţara dumneavoastră".

"De ce nu exportaţi ceea ce puneţi în rezoluţie la dumneavoastră acasă, de ce intraţi în subsidiaritate, în ce ţară s-a mai amestecat Uniunea Europeană la schimbarea unui şef de instituţie, de ce trebuie să raportăm noi când se schimbă constituţional un şef de instituţie, fie el şi procurorul general? S-a creat o criză, s-a creat o ţară a procurorilor, lăsaţi-ne în pace, vrem să ne apărăm cetăţenii, vrem să se respecte tratatul, noi România nu am încălcat tratatul, în schimb Uniunea Europeană încalcă tratatul şi regulamentul Schengen, nu ne lăsaţi în spaţiul Schengen deşi nu avem garduri, nu avem jurnalişti omorâţi", a spus eurodeputata din Partidul Puterii Umaniste din România.

E a subliniat că nu în România este corupţia, că "nu România este în grupul celor nouă state, în care acum este cea mai mare corupţie din istoria Uniunii Europene. De ce nu se aplică aceeaşi unitate de măsură, sunt revoltată şi consider că este o nedreptate pentru ţara mea şi pentru cetăţenii mei". 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Maria Grapini rezolutie
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close