Antena 3 CNN Actualitate Social Sute de participante la marșul împotriva violenței asupra femeilor: "Tăcerea nu este o soluţie"

Sute de participante la marșul împotriva violenței asupra femeilor: "Tăcerea nu este o soluţie"

Femeile din România au defilat într-un marș, duminică, pentru a cere ajutorul autorităților în cazurile de violență împotriva lor. Sute de participante și-au strigat amarul.

Sute de participante la marșul împotriva violenței asupra femeilor: "Tăcerea nu este o soluţie"
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    23 Oct 2022   •   18:33

România este țara în care femeile bătute de partener mor cu ordinul de protecție în mână. Acesta este motivul pentru care astăzi sute de femei au ieșit în stradă ca să-și strige drepturile. Vă reamintim că primul român agresor, monitorizat cu brățară electronică a fost arestat după ce și-a tăiat dispozitivul de urmărire.

Marșul de astăzi a avut loc în București și Cluj Napoca. Femeile au cerut dreptate și să fie libere într-o țară în care femeile și bărbații ar trebui să fie egali, considerând că de foarte multe ori, atunci când femeile sunt agresate și sunt victimele violenței domestice, instituțiile statului nu intervin în niciun fel, iar de multe ori poliția nu ia în serios atunci când o femeie sesizează la 112, faptul că este agresată și că trăiește o situație dramatică în propria familie.

La acest marș au participat și femei care au fost agresate și s-au simțit agresate în propria casă, după ani întregi de căsnicie. Au fost bătute, au fost lovite, iar poliția nu le-a luat în seamă.

Ele cer ajutor din partea instituțiilor statului, cer ajutor de terapie, psihoterapie, dar și finanțare pentru proiectele pe care ONG-urile le fac.

Organizatorii susțin că de foarte multe ori politicienii pun toate aceste lucruri în seama ONG-urilor și lasă doar ONG-urile să se implice în rezolvarea acestor cazuri.

 

×
Subiecte în articol: București Cluj violenta domestica
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close