Antena 3 CNN Actualitate Social Mii de oameni riscă să-și piardă vechimea în muncă. Cum s-a ajuns la acest lucru

Mii de oameni riscă să-și piardă vechimea în muncă. Cum s-a ajuns la acest lucru

Mii de oameni riscă să-și piardă vechimea în muncă. Cum s-a ajuns la acest lucru
27 Mar 2018   •   18:12

Mii de vasluieni riscă să-și piardă vechimea în muncă. Peste 7.800 de cărți de muncă zac de ani de zile la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, actuali și foști angajați de până în 2011 riscând să rămână fără vechimea în muncă de până în acel an. Fără acest document, viitorii pensionari vor avea de pierdut sume importante de bani atunci când își vor înceta activitatea.  

Nepăsarea și neglijența i-ar putea costa pe mii de salariați sau foști angajați din județul Vaslui sume importante de bani la pensii. Dovadă sunt cele 7.857 de cărți de muncă abandonate la sediul ITM Vaslui de mai bine de șase ani și a căror posesori, foști sau actuali salariați, nu s-au arătat interesați. În consecință, vechimea de până în anul 2011 nu va fi luată în considerare la calcularea pensiei dacă nu vor prezenta și acel document care atestă anii de muncă, informează libertatea.ro.

La momentul deciziei de restituire a cărților de muncă posesorilor acestora, ITM Vaslui avea 28.105 de astfel de documente. La ora actuală, susțin reprezentanții Inspectoratului de Muncă, nu se eliberează mai mult de câteva cărți de muncă pe zi.
 

×
Parteneri
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor
x close