Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ministrul Muncii, explicații în scandalul contribuțiilor. Ce se va întâmpla cu salariile din mediul privat

Ministrul Muncii, explicații în scandalul contribuțiilor. Ce se va întâmpla cu salariile din mediul privat

Ministrul Muncii, explicații în scandalul contribuțiilor. Ce se va întâmpla cu salariile din mediul privat
Sursa foto: Foto: Facebook/PSD Dolj
04 Oct 2017   •   21:53

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat în emisiunea Sinteza Zilei și ceea ce se va întâmpla cu salariile din mediul privat, după ce contribuțiile vor trece la angajat de la angajator.

„În programul de guvernare așa este trecut și eu cred că așa trebuie să rămână. Întreg programul de guvernare este interconectat, în sensul că și legea pensiilor se referă la acest sistem de contribuții, creșterile pe pensii se vor raporta la o altă bază mult mai mare, vorbim de un alt salariu brut, apoi vorbim despre faptul că salariile nu scad, ci dimpotrivă cresc”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

„Angajatorul nu trebuie să pună niciun ban în plus, doar trebuie să-și dea partea cât plătește acum. El plătește cheltuieli totale pe salariul minim. (...) La nivelul salariului minim pe economie nu se poate schimba. Brutul este 1450 de lei. Cheltuiala totală a angajatorului este de 1781 de lei. Angajatorul va fi obligat prin lege ca această cheltuială să se transforme în salariul minim brut. Asta este valabil și pentru sectorul de stat și pentru cel privat. În ceea ce îi privește pe ceilalți, care au peste nivelul minim, vom da o normă tranzitorie prin care angajatul va primi tot suma de bani pe care o avea (...) Nicio lege nu este perfectă. Nu putem garanta că mâine un patron nu va reduce salariul”, a ținut să precizeze ministrul Muncii.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close