Antena 3 CNN Actualitate Social Motivul pentru care Papa Francisc nu a mai plecat cu elicopterul de la Sibiu către Blaj

Motivul pentru care Papa Francisc nu a mai plecat cu elicopterul de la Sibiu către Blaj

Motivul pentru care Papa Francisc nu a mai plecat cu elicopterul de la Sibiu către Blaj
02 Iun 2019   •   11:51

Papa Francisc nu a mai plecat, duminică dimineață, cu elicopterul, așa cum era programat, din Sibiu, spre Câmpia Libertății, din cauza ceții care era la Blaj. Acesta a ajuns cu mașina, pe DN14.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, prefectul județului, Adela Muntean, și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, au făcut oficiile de primire a Papei, în scurta sa oprire la Sibiu. 

Daniela Cîmpean s-a arătat impresionată de modul în care Papa Francisc s-a comportat. “A fost un moment încărcat de emoţie. Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit a fost faptul că, după ce a dat mâna cu noi şi am schimbat formulele de politeţe, s-a îndreptat şi spre ceilalţi angajaţi ai aeroportului care erau în jur şi a dat mâna şi cu aceştia. Este foarte apropiat de oameni, un suflet cald. Este prima dată când îl văd”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Reprezentanții autorităților locale și Papa Francisc au făcut schimb de cadouri: Papa a oferit câte o medalie, iar cele trei doamne care reprezentau orașul și județul – un tablou și o straiță.

Și primarul Sibiului s-a arătat emoționată. “A fost un moment emoţionant pentru noi. Ne bucură că am avut ocazia să-l întâmpinăm aici, în Sibiu. Este o mare onoare pentru Sibiu şi, după summitul care a avut loc, al doilea eveniment de mare importanţă cred că este benefic. I-am oferit un cadou, un tablou al Sibiului, mai mult este o reprezentare făcută de un pictor care pictează şi icoane”, a spus Astrid Fodor.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close