Antena 3 CNN Actualitate Social Mugur Isărescu îl contrazice pe Ludovic Orban: „Economia nu este în prăpastie, nici la mijlocul ei”

Mugur Isărescu îl contrazice pe Ludovic Orban: „Economia nu este în prăpastie, nici la mijlocul ei”

Mugur Isărescu îl contrazice pe Ludovic Orban: „Economia nu este în prăpastie, nici la mijlocul ei”
08 Noi 2019   •   11:57

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a declarat vineri că ”economia nu este pe fundul prăpastiei”,  ”însă este în abis deoarece se bazează doar pe consum”, după ce premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au precizat că PSD a lăsat un dezstru în urmă pe zona economică și a dus o „guvernare eșuată” .

De altfel, Mugur Isărescu susține că economia este într-o situație mai dificilă, dar controlabilă.

„Economia este în abis, nu în prăpastie, nici la mijlocul prăpastiei ”, a spus Mugur Isărescu, la bilanțul instituției la BNR.

Mugur Isărescu a vorbit și despre creșterea de salarii și venituri care s-au dus în creșterea economică bazată pe consum, creștere care vine din importuri.

Pe de altă parte, guvernatorul vorbește și de efectele negative ale Ordonanței 114 care au dus la creșteri de prețuri, dar și de efectele pozitive în domeniul construcțiilor.

Citește Și Întâlnire de gradul zero între Ludovic Orban, Florin Cîțu și guvernatorul BNR. Care sunt principalele teme de discuţie

×
Subiecte în articol: BNR Mugur Isarescu Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close