Antena 3 CNN Actualitate Social Un patron și-a pus angajatul să muncească peste program, dar apoi a ajuns să regrete. Avertismentul autorităților de resort

Un patron și-a pus angajatul să muncească peste program, dar apoi a ajuns să regrete. Avertismentul autorităților de resort

Faptul că mulți patroni speculează vulnerabilitatea angajaților și-i obligă să muncească în plus este de notorietate, și nu doar în România. Legea însă e de partea angajatului.

Un patron și-a pus angajatul să muncească peste program, dar apoi a ajuns să regrete. Avertismentul autorităților de resort
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   13:37

Este o realitate întâlnită inclusiv în cazul contractelor de muncă cu timp parțial, încheiate astfel pentru ca sarcina fiscală să fie cât mai mică.

În realitate, de multe ori angajații sunt puși să muncească full time în baza unor astfel de contracte.

Din când în când, se întâmplă ca angajatorii care recurg la astfel de subterfugii să fie "călcați" de inspectorii de muncă.

Este cazul unui patron din Târgu Jiu, care a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

Angajatul pus la muncă peste program lucra ca ospătar, potrivit celor constatate de inspectorii ITM.

"Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariați, cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial, se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată", a declarat pentru presa locală George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Foto: ospătari
 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close