Antena 3 CNN Actualitate Social Povestea sirianului din Timișoara care vrea să-i ajute pe migranți: Vor doar în Germania

Povestea sirianului din Timișoara care vrea să-i ajute pe migranți: Vor doar în Germania

Povestea sirianului din Timișoara care vrea să-i ajute pe migranți: Vor doar în Germania
21 Sep 2015   •   14:57

Sirianul Mohamad Al Hamwi, student la Politehnica din Timișoara, s-a alăturat unui grup de sprijin pentru refugiaţii care ajung în Balcani şi care rămân blocați la graniţele Uniunii Europene. El a povestit pentru PressOne cum a fost întâlnirea cu conaţionalii săi care erau campați la Horgoš, punct de trecere a frontierei  între Serbia şi Ungaria.

Mohamad Al Hamwi e student în anul III la Facultatea de Electronică și Calculatoare. Provine dintr-o familie mixtă, româno-siriană. Şi tatăl său, medic în Damasc, şi-a făcut studiile universitare în România:

"Tatăl meu a venit aici în 1979, la Medicină. El mereu îmi zicea că termin bacalaureatul în Siria şi mă trimite să fac facultatea în România. Că, până la urmă, iau diplomă de la o universitate aflată într-o ţară europeană care e mai bună decât cea din Siria. El, care a terminat tot în România, are mai multe beneficii decât colegi de-ai lui care au făcut universitatea în Siria. Are şi un salariu mai mare. De asta a preferat ca şi eu să fac facultatea aici."

Acum, familia lui e împărţită. În timp ce tatăl se află în continuare în Siria, unde munceşte ca medic, mama i s-a întors în ţară. Tatăl său a ales să rămână la Damasc pentru a-şi îngriji mama, care "e bătrânică și nu se poate deplasa".

Continuarea, pe PressOne.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close