Antena 3 Actualitate Social Scandalul testelor falsificate de la Volkswagen afectează şi România

Scandalul testelor falsificate de la Volkswagen afectează şi România

de S.T.    |    28 Sep 2015   •   19:56

Scandalul Volkswagen prinde viteză în România. Şoferii ar putea fi rechemaţi în service, pentru ca softul înşelător să fie eliminat din sistem, la modelele afectate. Peste două milioane de maşini Audi din toată lumea sunt acum echipate cu acelaşi program care a declanşat cea mai mare criză auto, din ultimii ani.

Volkswagen mai avea puţin şi devenea maşina poporului român. Anul trecut, aproape 700.000 de autoturisme purtau sigla nemţilor. Patru sute de mii erau diesel, adică fix modelele dotate cu programul-minciună. Iar în 2015, până acum, au mai fost înmatriculate 50.000. E pe locul doi, după Dacia.

Compania auto Audi a recunoscut şi ea astăzi, că a vândut peste 2 milioane de autoturisme cu motorizare diesel care aveau acel software mincinos care permitea companiei mamă să falsifice testele de poluare. Aproape un milion şi jumătate de astfel de maşini cu motorizare Diesel au ajuns în Vestul Europei.

Opt maşini apreciate pentru design-ul lor, sub capota cărora producătorul Volkswagen a ascuns un secret. În România, anul acesta au fost înmatricualate aproape 12.000.

Primele măsuri se văd deja la vârful companiei. Mai mulţi directori au fost suspendaţi. Urmează măsurile din service-uri.

Sursa: Observator.tv

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close