Antena 3 CNN Actualitate Social Situație alarmantă! România, pe locul 2 în ceea ce privește migrația populației, după Siria

Situație alarmantă! România, pe locul 2 în ceea ce privește migrația populației, după Siria

Situație alarmantă! România, pe locul 2 în ceea ce privește migrația populației, după Siria
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Feb 2018   •   21:26

Situație alarmantă în ceea ce privește migrația populației. România se situează pe locul 2, după Siria. Zece milioane de români traiesc departe de țara în care s-au născut.

Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni: "Publicarea primei Enciclopedii a românilor de pretutindeni.[...] Acest proiect a fost inițiat pentru a aprofunda  cunoasterea comunitatilor din afara României, oriunde ar fi acestea, de a le susține".

Planul ministerului e însă criticat de academicianul Eugen Simion: "Tot acest program care e frumos, e fascinant -conferințe, expoziții, burse, cursuri. [...]  Eu gândesc că programul nu va fi până la capăt bun și eficace dacă nu corelăm întotdeauna asemenea proiecte cu ceea ce facem noi aici și cum va fi România și cât de atractivă va fi. Câtă vreme noi nu punem ordine în țara noastră, câtă politicienii noștri nu se mai ceartă ca la usa cortului, nu vom face nimic."

Potrivit stiri.tvr.ro, nouă români părăsesc în fiecare oră țara, arată datele INS. Astfel, anual, pierdem echivalentul unui oraș de nivel mediu.

×
Subiecte în articol: România migratie populatie Siria
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close