Tată şi fiu, arestaţi pentru deturnarea fondurilor caritabile ale unei case de copii

19 Apr 2017   •   10:17
Tată şi fiu, arestaţi pentru deturnarea fondurilor caritabile ale unei case de copii  Foto: pixabay.com

Un tată şi fiul acestuia au fost arestaţi pentru 30 de zile, după ce au deturnat fondurile caritabile ale unei case internat de copii, potrivit adevarul.ro.

Cei doi și-ar fi însușit peste 52 mii de euro. Banii erau alocaţi de asociaţia italiană de caritate pentru lucrările de construcţie a unui Centru de reabilitare cu sală sportivă şi bazin pentru Casa internat pentru copii cu deficienţe mintale din Hânceşti.

Procurorii au demarat acțiunile de urmărire penală și au stabilit că în intervalul anilor 2011 – 2012, administratorii firmei de construcţie (tată şi fiu) au încheiat cu fundaţia italiană de caritate două contracte prin care urmau să execute lucrările de construcţie până pe 1 august 2013.

Sub pretextul imposibilităţii de a finaliza lucrările din cauza resurselor financiare, învinuiţii au prezentat finanţatorului date denaturate privind costurile lucrărilor efectuate şi a cheltuielilor suportate, primind în total 230 mii de euro.

Însă cei doi au efectuat construcții care au costat 177.408 de euro, iar restul 52.592 de euro i-au păstrat pentru scopuri personale. Mai mult, nici până în prezent, învinuiţii nu şi-au onorat obligaţiile contractuale.

Procurorii continuă urmărirea penală, fiind dispusă o serie de expertize pentru a stabili suma totală a prejudiciului cauzat fundaţiei italiene.

Cei doi riscă acum până la 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate de până la cinci ani.

 

Parteneri
x close