Antena 3 CNN Actualitate Social Transportatorii protestează miercuri cu 100 de TIR-uri în faţa Guvernului

Transportatorii protestează miercuri cu 100 de TIR-uri în faţa Guvernului

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) organizează miercuri, 29 septembrie, o acțiune de protest pentru a cere soluționarea problemelor din Transporturi.

Transportatorii protestează miercuri cu 100 de TIR-uri în faţa Guvernului
Sursa foto: Agerpres
de Alexandra Dima    |    28 Sep 2021   •   09:50

Transportatorii ies din nou în stradă, miercuri, pentru a-şi cere drepturile. În loc de 5.000 de persoane/autovehicule vor mai putea participa doar 100, conform noilor reguli impuse pentru Capitală.

Protestul se va desfășura între orele 9.00-15.00, cu 100 de capete tractor, în fața sediului Guvernului. La protest vor participa transportatori din toate organizațiile și asociațiile patronale: COTAR, UNTRR, APTE 2002, ARTRI, FORT, APULUM, și ATM BUCOVINA.

Principalele probleme pe care trebuie să le rezolve Guvernul și Parlamentul României pentru a salva Transporturile sunt: eliminarea impozitării diurnelor retroactiv, pe ultimii 5 ani; acordarea despăgubirile care nu li s-au plătit miilor de șoferi care au ajuns în service-urile auto în ultimul an, și stoparea creșterii nejustificate a prețurilor pentru polițele RCA.

Dacă aceste probleme nu se for rezlova, în cel mai scurt timp, acțiunile de protest vor fi organizate în toată țara, respectând numărul maxim de participanți. Se pot organiza proteste simultan, în sute de locuri din țară, cu zeci de mii de mașini, arată un comunicat COTAR. 

Poliţe RCA duble sau triple. Şoferii şi transportatorii vor să iasă în stradă

Pe piața asigurărilor auto este un haos total. După ce Autoritatea de supraveghere financiară a retras autorizația de funcționare City Insurance, prețurile RCA-urile au crescut chiar și cu 100%. Transporatorii cer statului să plafoneze prețurile la RCA, pentru că atât timp cât este un serviciu obligatoriu impus de stat, tot acesta ar trebui să și controleze piața. Șoferii cât și transportatorii sunt revoltați și spun că ultima lor soluție este să iasă în stradă.

 

×
Subiecte în articol: COTAR RCA transportatori
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close