Antena 3 CNN Actualitate Social Un celebru soi românesc de roşii, pe rafturile unui lanţ internaţional de retail

Un celebru soi românesc de roşii, pe rafturile unui lanţ internaţional de retail

Un celebru soi românesc de roşii, pe rafturile unui lanţ internaţional de retail
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
03 Mar 2017   •   12:00

În vara acestui an, primele roşii Buzău 1600, un soi creat în anii '80 şi considerat de cercetători atât aliment, cât şi medicament, vor ajunge în magazinele Lidl. Trei producători vor cultiva pentru retailerul german răsadurile produse de Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, scrie economica.net.

Celebru în anii '80-'90 pentru gustul deosebit, dar lăsat deoparte de fermierii români după Revoluţie, soiul de roşii Buzău 1600 va reveni din această vară pe rafturile unui lanţ internaţional de retail. Printr-o colaborare pe care a iniţiat-o anul trecut cu Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău (SCDL Buzău), Lidl va comercializa cel puţin 150 de tone din acest soi. Producţia va fi asigurată de trei producători locali care au încheiat un contract cu Lidl în acest sens.

"Răsadurile sunt în creştere la Staţiunea de Cercetare de la Buzău. Avem trei producători cu care am încheiat contracte şi care vor cultiva acest soi de roşii spre a fi comercializate în magazinele Lidl", a declarat pentru economica.net Alexandru Mag, director de achiziţii în cadrul Lidl.

 

×
Subiecte în articol: Lidl
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close