Antena 3 CNN Actualitate Social Un cioban român a dat în judecată Uniunea Europeană pentru un motiv incredibil. Ce problemă avea bărbatul

Un cioban român a dat în judecată Uniunea Europeană pentru un motiv incredibil. Ce problemă avea bărbatul

Un cioban român a dat în judecată Uniunea Europeană pentru un motiv incredibil. Ce problemă avea bărbatul
Sursa foto: Foto: captura Youtube
24 Mai 2018   •   16:06

Un cioban din Alba, care locuieşte în Munţii Şureanu, a dat în judecată Parlamentul European şi Consiliul European la Tribunalul de pe lângă Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg, instituţii pe care le acuză că nu depun suficiente eforturi pentru a stopa sau atenua fenomenul schimbărilor climatice.

”An de an, temperaturile sunt în creştere, nu mai este suficientă apă pentru bovine şi oi. Trebuie să-mi iau bovinele de la 600 metri altitudine până la 1.400 metri pentru ca iarba decentă să treacă, dar mai ales pentru apă. Iar mai departe nu pot duce animalele, pentru că la peste 2.000 de metri nu mai e decât cerul”, spune ciobanul. 

Potrivit adevărul.ro, alături de acesta, au decis să dea în judecată cele două instituţii reprezentative ale Uniunii Europene alţi nouă crescători de animale din Portugalia, Germania, Franţa, Italia, Kenya, Fiji şi Suedia. Acţiunea a fost depusă joi, 24 mai 2018, la instanţa de judecată din Luxembourg.

×
Subiecte în articol: cioban judecata UE schimbari climatice
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close