Antena 3 CNN Actualitate Social Vești proaste pentru români! O nouă taxă apare în România

Vești proaste pentru români! O nouă taxă apare în România

Vești proaste pentru români! O nouă taxă apare în România
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Mar 2018   •   09:37

Deținătorii de domenii .ro vor plăti în fiecare an o taxă de 6 euro fără TVA conform unei decizii luate de ICI, gestionarul departamentului RoTLD.

Începând cu data de 1 martie 2018, a intrat în vigoare schimbarea modului de plată a domeniilor .ro, astfel că vei plăti o taxă anuală de mentenanță.

Tariful practicat de registrul de domenii .ro va fi de 6 euro/an, fără TVA (tariful care va fi oferit registrarilor acreditaţi ROTLD). Valoarea tarifului a fost stabilită la nivelul pieţei europene din domeniu, ajustată la veniturile şi la puterea de cumpărare a românilor.

Tariful practicat de către registrarul ICI Bucureşti (vânzare directă pe site-ul www.rotld.ro) va fi de 12 euro/an + TVA. Data de expirare a domeniilor se va calcula ţinând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim cinci ani de mentenanţă (...), se arată în anunţul ICI-Bucureşti.

Pe de altă parte, instituţia precizează faptul că această distribuţie a domeniilor mai vechi de 5 ani pe o perioadă de 6 luni a avut în vedere oferirea posibilităţii ca fiecare deţinător de domenii .ro să poată să reînnoiască domeniul în situaţia în care doreşte acest lucru.

Până acum, atunci când îți cumpărai un domeniu .ro, aveai ocazia să îl cumperi "pe viață". Astfel, mulți achiziționau un domeniu doar ca să îl țină blocat și să-l vândă ulterior.

Oficialii ICI notează că valoarea tarifului a fost stabilită la nivelul pieţei europene din domeniu, ajustată la veniturile şi la puterea de cumpărare a românilor.

Pentru verificarea datei de expirare a domeniului, RoTLD pune la dispoziţie o aplicaţie de simulare a datei de expirare a domeniilor.ro.

×
Subiecte în articol: taxa TVA
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close