Antena 3 CNN Actualitate Social Vinul-surogat care poate produce cancer. Cum îl deosebim la raft

Vinul-surogat care poate produce cancer. Cum îl deosebim la raft

Vinul-surogat care poate produce cancer. Cum îl deosebim la raft
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    10 Mar 2017   •   08:51

Printre sticlele de vin, se strecoară și surogate numite BFL (Băuturi Fermentate Liniștit), care sunt niște chimicale ce pot produce ”orbire și decese”, potrivit Libertatea.ro.

Dacă în vremurile vechi, vinul ”se falsifica” prin adăugare de apă, astăzi avem o adevărată industrie de chimicale, coloranți, arome și potențiatori de gusturi din care se obțin ”vinurile ieftine”, care n-au nici o legătură cu strugurii. 

Cum ne ferim de BFL? În primul rând, trebuie să ne uităm pe etichetă. Dacă e vin, trebuie să scrie că este vin. Producătorii de BFL lucrează conform legilor, dar deseori pun o etichetă care te duce cu gândul la vie, sau vin, sau pun denumiri specifice precum: ”Cetera”, ”Crâşmăriţa”, ”La butoi”, ”Hanul dintre vii”, ”Vin strămoșesc”, ”Nouă boloboace” și multe alte nume cu rezonanță sau imprimă pe etichetă un butoi, un ciorchine ori o frunză de viţă, inducând confuzie printre cumpărători. Mai mult, deseori nici nu scrie pe etichetă despre ce fel de produs este vorba.

Doar la unul din controale, ANPC a oprit de la comercializare 60 litri de băuturi spirtoase, care ”erau improprii comercializării și consumului uman”. 
 

×
Subiecte în articol: vin
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close