Antena 3 CNN Actualitate Social Vremea 19 noiembrie. Ninsori puternice și viscol

Vremea 19 noiembrie. Ninsori puternice și viscol

Vremea 19 noiembrie. Ninsori puternice și viscol
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Noi 2018   •   09:18

Vremea în România 19 noiembrie 2018. Vremea va fi inchisă și rece în toată țara. Pe spații extinse vor cădea precipitații abundente predominant sub formă de ninsoare, ce vor totaliza pană la 30-40 de mm în Moldova și la munte; în aceste regiuni prognoză Vremea.ro arată că se va depune un strat de zăpadă de 20-40 de centimetri, omătul cel mai gros urmând să se depună în Moldova. În sud-estul tării vor fi mai ales ploi, datorită unui aer mai cald în altitudine prezent deasupra acestei zone. Bucureștiul se va situa la graniță dintre ploaie și ninsoare, insă inclusiv în Capitală este asteptată depunerea unui strat de zăpadă umedă de 5-10 centimetri.

Vremea în România 19 noiembrie 2018. În Banat, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei precipitațiile vor fi mixte, iar aici se vor acumula cele mai reduse cantităti de apă (și un strat de zăpadă în general de pană la 5 centimetri, mai ales în vestul Transilvaniei). Vântul va suflă intens în tot sud-estul tării și mai ales în zonă Carpaților de Curbură (județele Buzău și Vrancea), unde va troieni și spulberă zăpada depusă, urmând să se formeze suluri de zăpadă pe șosele. Rafalele vor atinge chiar și 80-90 de km/h în aceste zone. În restul tării vântul va fi slab, cel mult slab pană la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -2 și 3 grade în Transilvania și Maramureș, 2-7 grade în Banat și Crișana, -1…4 grade în Oltenia, Muntenia și Moldova și 4-9 grade în Dobrogea, cu valori chiar ușor mai ridicate așteptate pe litoral.

Vremea în România 19 noiembrie 2018. București

Vremea în București, de luni, 19 noiembrie, aduce o zi ploioasă și deosebit de rece. Prognoza meteo anunță cer înnorat, vânt care suflă în rafale, cu 26 km/h dinspre N, cantități însemnate de apă pe timpul zilei -  14 L/m². Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 2°C și 2°C. A doua zi, meteorologii anunță un nou fenomen meteo cu care ne confruntăm în luna noiembrie, și anume, cel de ploaie înghețată. Vezi aici ce anunță prognoza meteo pentru săptămâba viitoare, 19-25 noiembrie.

Vremea în România 19 noiembrie 2018. La munte

La munte, meteorologii anunță ninsoare puternică pe timpul zilei și ninsoare ușoară pe timpul nopții. Temperaturile vor fi negative atât ziua, cât și noaptea, cu maxime și minime de  -1°C, respectiv, -4°C. Cantitățile de apă ce se vor strânge sunt de : <1 L/m², iar vântul va viscoli zăpada depusă. Ziua de marți va debuta cu ploi masive și va continua cu lapoviță și ninsori, scrie vremea.ro.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close