Antena 3 CNN Actualitate Social Vremea a făcut prăpăd în toată România. Acoperișuri și copaci, doborâți la pământ. Pe zona Bechet s-a atins maximul de pe Dunăre

Vremea a făcut prăpăd în toată România. Acoperișuri și copaci, doborâți la pământ. Pe zona Bechet s-a atins maximul de pe Dunăre

Vremea a făcut prăpăd în toată România. Acoperișuri și copaci, doborâți la pământ. Pe zona Bechet s-a atins maximul de pe Dunăre
11 Iun 2019   •   08:25

Furtuni puternice, însoţite de descărcări electrice şi grindină, au afectat mai multe localităţi din țară, aflate sub cod portocaliu de vreme severă. 

În oraşul Pogoanele, din judeţul Buzău, de exemplu, vântul puternic a luat pe sus mai multe acoperişuri şi a doborât la pământ copaci şi stâmpi de lectricitate. 

Iar în localităţile de lângă Dunăre este pericol de inundaţii. La Bechet, fluviul a ieşit din matcă şi a inundat punctul de trecere cu bacul spre Bulgaria.

În Pogoanele, judeţul Buzău, vântul a bătut atât de tare, încât a luat pe sus acoperişurile blocurilor din centrul oraşului. Bucăţile de tablă au zburat care încotro, iar geamurile apartamentelor s-au spart şi au retezat firele de electricitate. Vijelia a rupt şi copaci şi a culcat la pământ mai mulţi stâlpi de curent. 

Şi în localitatea arădeană Dezna, aproximativ 30 de gospodări, dar şi şosele au fost inundate de ploaia puternică care a căzut din ambundenţă. 

Din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă, e pericol de inundaţii în localităţile de lângă Dunăre. Pe anumite porţiuni, debitul fluviului a ajuns la 12.200 metri cubi pe secundă, de două ori mai mult decât limita normala. 

În unele zone, autorităţile au ridicat ziduri din saci de nisip, pentru ca apa să nu inunde terenurile agricole sau să ajungă până la gospodării. 

În momentul de faţă putem să spunem că pe zona Bechet s-a atins maximul de pe Dunăre, maximul nivelurilor. 

În zona portului, apa a invadat terasele, dar şi drumul spre feribot. Accesul autoturismelor este blocat şi doar TIR-urile şi camioanele mai pot trece.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close