Antena 3 CNN Actualitate Şoferul român care a provocat unul dintre cele mai grave accidente rutiere din Grecia nu avea atestat profesional

Şoferul român care a provocat unul dintre cele mai grave accidente rutiere din Grecia nu avea atestat profesional

Şoferul român care a provocat unul dintre cele mai grave accidente rutiere din Grecia nu avea atestat profesional
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Oct 2014   •   22:47

Şoferul român care a provocat unul dintre cele mai grave accidente din istoria Greciei nu avea atestat profesional, a anunţat Autoritatea Rutieră Română. Şoferul este acuzat acum de omor din culpă. Cinci oameni au murit şi peste 30 au fost internaţi de urgenţă după ce TIR-ul pe care îl conducea a provocat un accident în lanţ pe autostrada dintre Salonic şi Veria.

Accidentul a avut loc pe autostrada Egnatia, care traversează nordul Greciei de la est la vest. TIR-ul condus de românul în vârstă de 39 de ani a lovit aproximativ 40 de maşini care staţionau din cauza unor lucrări la autostradă.

La audieri, românul le-a spus anchetatorilor că tirul pe care-l conducea nu mai avea frâne în momentul în care a ajuns la coloana de autoturisme, motiv pentru care nu a mai putut opri autovehiculul. Şoferul va rămâne în arestul poliţiei din Grecia cel puţin până când un judecător va decide dacă bărbatul poate fi judecat în stare de libertate. Dacă judecătorii vor decide că românul trebuie să rămână încarcerat, atunci va putea fi emis un mandat de arestare de 6 luni pe numele său.

Poliţiştii l-au găsit pe şofer pe un câmp din apropiere, în stare de şoc, la 500 de metri depărtare de locul accidentului. Între timp, pompierii încercau să-i scoată pe răniţi din maşinile distruse.

Într-una dintre maşinile lovite se aflau portarul unei echipe de handbal din Grecia împreună cu familia. Din nefericire, mama acestuia nu a supravieţuit.

Alţi 32 de oameni au fost scoşi de pompieri din maşinile distruse şi duşi de urgenţă la spital. Dintre aceştia 15 au fost deja externaţi.

Accidentul este cel mai grav petrecut în ultimii câţiva ani pe autostrăzile din Grecia. Situaţia a fost luată în discuţie inclusiv în parlamentul grec şi s-a propus instituirea unei brigăzi de poliţie pentru autostradă.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close