Antena 3 CNN Actualitate Soluţie pentru traficul infernal de pe ''Drumul Nervilor''

Soluţie pentru traficul infernal de pe ''Drumul Nervilor''

O bucată de şosea de 2,5 kilometri stă în calea eliberării traficului infernal de pe DN1. Autorităţile din Prahova au reabilitat Drumul Judeţean 145 care ar putea prelua o parte din trafic, însă intenţiile bune s-au oprit la limita judeţului Dâmboviţa. Şefii acestui judeţ nu au mai găsit bani să investească în refacerea şoselei.

Soluţie pentru traficul infernal de pe ''Drumul Nervilor''
Sursa foto: captura Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2020   •   08:00

Drumul juduţean 145 ar fi trebuit integral reabilitat de cele două Consilii Judeţene, Prahova şi Dâmboviţa, partenere de proiect, însă doar Prahova şi-a îndeplinit obiectivul.

Traseul alternativ porneşte din DN1, la intersecţia spre Floreşti şi trece prin Măgureni, Iedera, Pucioasa şi Fieni, ajungând la Sinaia.

''Am colaborat destul de bine cu mai multe administraţii locale. În acest sens avem varianta de la Măgureni, pe de o parte, care până la limita judeţului a fost realizată de către Primăria Măgureni. Dacă vom găsi înţelegere la Guvern, poate vor continua această variantă către Sinaia. Avem varianta de la Săcele, de la Valea Doftanei, unde noi am făcut toate demersurile pentru ca acest drum să se realizeze. Avem varianta de la Măneciu, în acelaşi stadiu la nivel de proiect, spune Bogdan Toader, preşedintele Consililui Judeţean Prahova.

''Au fost nişte lucrări făcute tot de Administraţia comunei Măgureni. În schimb, vecinii noştri n-au binevoit, deşi au fost promisiuni, chiar discuţii şi la nivelul Consilului Judeţean Dâmboviţa. Pentru modernizarea acestui drum, practic sunt vreo 4 kilometri de drum care ar trebui modernizaţi şi alte lucrări adiacente'', spune Gheorghe Iordache, primar comuna Măgureni.

Deja Primăria Măgureni a amenajat locuri de grătar şi relaxare pe Valea Ruda, străbătută de acest drum.

Pentru ca traseul alternativ să fie realizat, e necesar ca Guvernul să aloce fondurile necesare pentru bucata de drum de 2,5 kilometri care face legătura între judeţele Dâmboviţa şi Prahova.

×
Subiecte în articol: DN1 drumul nervilor solutie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close