Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu, despre bugetul de 2017: Transporturile, Sănătatea, Agricultura și IMM-urile primesc mai mulți bani

Sorin Grindeanu, despre bugetul de 2017: Transporturile, Sănătatea, Agricultura și IMM-urile primesc mai mulți bani

Sorin Grindeanu, despre bugetul de 2017: Transporturile, Sănătatea, Agricultura și IMM-urile primesc mai mulți bani
24 Ian 2017   •   18:42

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, marți seară, după o ședință cu miniştrii Cabinetului său, că ideea principală care stă la baza bugetului pe 2017 este aceea că se reduc cheltuielile pe bunuri și servicii, iar banii economisiți acolo vor fi alocați pentru investiții.

Întrebat cine va primi mai mulți bani, Sorin Grindeanu a răspuns „Transporturile, Sănătatea, Agricultura și IMM-urile, conform programului de guvernare”.

"Cei mai mulţi bani îi primesc Transporturile, (...) Sănătatea, Agricultura, IMM-urile, conform programului de guvernare (...). Dar eu vreau să fiu foarte clar legat de ceea ce înseamnă tăieri. (....) De exemplu, la CSM, la Înalta Curte, la Ministerul Public, bugetele au rămas la fel, sunt date de cheltuieli de personal şi de anumite hotărâri judecătoreşti, chiar ale Curţii Constituţionale, care spun că salariile magistraţilor trebuie să fie la un anumit nivel. De aceea, au apărut (...) creşterile acelea de buget faţă de anii trecuţi. În rest, (...) ca şi idee generală, se reduc cheltuielile pe bunuri şi servicii, astfel încât banii pe care îi economisim acolo să meargă pe investiţii”, a spus Sorin Grindeanu.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close