Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu despre cazurile Băneasa şi Bălceşti: Vorbele nu au greutate, au murit oameni

Sorin Oprescu despre cazurile Băneasa şi Bălceşti: Vorbele nu au greutate, au murit oameni

Sorin Oprescu despre cazurile Băneasa şi Bălceşti: Vorbele nu au greutate, au murit oameni
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Apr 2011   •   22:39
Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, invitat în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, a vorbit despre situaţia sistemului sanitar din România. "Vorbele nu au nici un fel de greutate, au murit oameni", a declarat Sorin Oprescu despre situaţia actuală din spitale.

Acesta a menţionat că ideea de a reforma sistemul sanitar are un fond bun, este o idee constructivă, dar trebuia mai multă deschidere din partea autorităţilor. „Mai multă deschidere, trebuiau co-interesaţi preşedinţii de consilii judeţene, primarii respectivi. Nu cred că s-a făcut acest lucru. Cred că i s-au adus în faţă ministrului o serie întreagă de spitale care trebuie să dispară „pentru că...”.

Oprescu a ţinut să aducă în discuţie şi soluţii pentru a rezolva problema reformei din Sănătate. „Cred că ce aşezăm în loc trebuie să fie o structură medicală care să facă faţă urgenţelor medicale. Cu oamenii aceia nu a vorbit nimeni.”
 


În
Băneasa, judeţul Constanţa, un om a murit pentru că nu a putut primi îngijiri medicale, în urma desfiinţării spitalului. De asemenea, un alt bărbat a murit în faţa spitalului de la Bălceşti, Vâlcea, unitate desfiinţată la începutul lunii aprilie.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, susţine că bărbatul care a murit la poarta spitalului din Băneasa, judeţul Constanţa, nu putea fi salvat, chiar dacă instituţia sanitară ar fi fost deschisă. Nici spitalul, nici medicii nu erau pregătiţi pentru un astfel de caz, susţine ministrul.
 
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close