Antena 3 Actualitate Sorin Oprescu, învins în instanță

Sorin Oprescu, învins în instanță

de M.Z.    |    29 Iun 2016   •   11:19
Sorin Oprescu, învins în instanță
Sursa foto: Foto: Agerpres

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de strămutare a procesului de corupţie al fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, instanţa stabilind că solicitarea este neîntemeiată. Decizia este definitivă, astfel că dosarul lui Sorin Oprescu va fi judecat în continuare la Tribunalul Bucureşti, potrivit News.ro

Sorin Oprescu ceruse ca dosarul său de corupţie, judecat din 8 iunie, pe fond, la Tribunalul Bucureşti, să fie trimis unei alte instanţe egale în grad.

Dosarul lui Sorin Oprescu

Pe 7 septembrie, Sorin Oprescu a fost arestat preventiv, după ce procurorii au găsit suma de 25 de mii de euro în maşina şi casa sa.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din instituție.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Sorin Oprescu, născut în 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR şi apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, preşedintele PSD Bucureşti, funcţie din care a demisionat după câteva luni, după ce a pierdut în faţa lui Mircea Geoană competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului. 

În aprilie 2008, Oprescu a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.

Sorin Oprescu, interceptat pe holurile DNA. Vezi referatul procurorilor

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu dosar

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close