Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu, CONDAMNAT la 6 ani şi 2 luni de închisoare CU EXECUTARE în Dosarul Petromservice

Sorin Ovidiu Vîntu, CONDAMNAT la 6 ani şi 2 luni de închisoare CU EXECUTARE în Dosarul Petromservice

Sorin Ovidiu Vîntu, CONDAMNAT la 6 ani şi 2 luni de închisoare CU EXECUTARE în Dosarul Petromservice
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Iul 2014   •   08:38

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 6 ani şi 2 luni de închisoare cu executare in doasurul Petromservice. Alături de el au fost condamnaţi Octavian Ţurcan şi Liviu Luca la 9 şi respectiv 6 ani de închisoare cu executare.

Cei trei sunt acuzaţi de spălare de bani şi delapidarea companiei, pentru un prejudiciu de peste 83,5 milioane de euro.

Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.

In septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori ai Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnastopol au fost trimisi in judecata pentru spalare de bani si delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

Liviu Luca, Sorin Mihai, Gheorghe Şupeală, Bogdan Negrutzi, Ioan Bolhâlţeanu, Zizi Anagnastopol, Graziano Rino Raichovich au fost trimişi în judecată pentru delapidare, iar Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, pentru complicitate la delapidare şi spălare a banilor.

Sorin Ovidiu Vântu se află deja în închisoare ispăşind o pedeapsă de 2 ani în dosarul favorizării lui Nicolae Popa.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi reîncarcerat după condamnarea la doi ani de închisoare.



×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close