Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu: Dacă statul român m-ar fi prins cu ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă

Sorin Ovidiu Vîntu: Dacă statul român m-ar fi prins cu ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă

Sorin Ovidiu Vîntu: Dacă statul român m-ar fi prins cu ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă
03 Dec 2014   •   16:54

Sorin Ovidiu Vîntu le râde în nas autorităţilor la două săptămâni după ce a scăpat din închisoare."Dacă statul român m-ar fi prins cu ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă", a declarat Vântu într-un interviu pentru Adevărul. Omul de afaceri a vorbit cu degajare despre toate ilegalităţile pe care le-a făcut după revoluţie şi a povestit cum a făcut avere prin furt, corupţie şi colaborare cu securiştii.

Sorin Ovidiu Vîntu povesteşte cu lux de amănunte şi detaşare cum a reuşit să facă afaceri în România postdecembristă. A profitat de lipsa unor legi şi a vigilenţei autorităţilor de atunci şi a furat statul cu ambele mâini.

"Păi, munca noastră este să furăm statul, domnule! Noi, oamenii de afaceri, asta facem, încercăm să păcălim statul. (...) Eşecul acestei ţări este cauzat de către generaţia mea. (...) In 1990, noi eram ca un banc de piranha. Ne năpusteam asupra a tot ceea ce mişca. Fără legi, fără taxe, fără impozite, fără nimic."

Vîntu spune că pedeapsa pe care a primit o este mică în comparatie cu ceea ce merita pentru ilegalităţile comise. Şi îşi continuă dezvăluirile, povestind modul prin care şi-a început afacerile: făcând contrabandă.

"Dacă statul român m-ar fi prins cu ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă. Habar n-are ce-am făcut şi pentru ce aş fi meritat să fac închisoare. A inventat nişte cauze în schimb şi cu aceste cauze m-a arestat, nu cu ce am făcut cu adevărat. Eu nu reclam faptul că am făcut închisoare, meritam să fac închisoare. Oho, şi încă mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat ieftin."

Sorin Ovidiu Vîntu vorbeşte cu mare admiraţie despre foştii securişti. Nişte profesionişti şi oameni extrem de cinstiţi care l+au ajutat să şi ducă afacerile la un nivel şi mai mare.

Puterea se castiga călcând peste cadavre, spune Vîntu. Aşa a reuşit să obţină putere într-un stat de care nu îi pasă, dar care i-a adus în conturi peste un miliard de euro.

Conform ultimei ediţii a Top 300 Capital cei mai bogaţi români, Sorin Ovidiu Vîntu deţine o avere estimată la 90-92 de milioane de euro. În 2009 însă, Vintu era pe locul 4 in topul celor mai bogaţi români cu o avere estimată la 1,25 de miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close