Antena 3 CNN Actualitate Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul cu SRI. Liberalul va merge la CEDO

Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul cu SRI. Liberalul va merge la CEDO

Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul cu SRI. Liberalul va merge la CEDO
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    11 Apr 2013   •   09:09

Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu a pierdut, miercuri, procesul în care cerea daune de 200.000 de lei Serviciului Român de Informaţii (SRI), pentru că i-ar fi fost ascultate ilegal discuţii private purtate cu omul de afaceri Dinu Patriciu, în perioada 2003-2004, potrivit Mediafax.

Avocatul lui Stănescu, George Papu, a declarat că acţiunea nu este încheiată şi clientul său se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

"Când, într-o situaţie identică, o persoană câştigă, iar alta pierde, ajungem să credem că teama de serviciile secrete este mai puternică decât orice. Vom face plângere la CEDO, pentru că, până la acest moment, instanţele româneşti au luat în derâdere legislaţia europeană, prin decizii luate în baza normelor interne", a spus Papu, cu referire la faptul că Patriciu a câştigat un proces similar cu SRI.

Sorin Roşca Stănescu a dat în judecată SRI în februarie 2009, la Judecătoria Sectorului 5.

Pe 18 februarie 2011, Dinu Patriciu a câştigat procesul cu SRI, instituţia fiind obligată de instanţa supremă să-i plătească omului de afaceri daune de 50.000 de lei pentru încălcarea dreptului la viaţă intimă în perioada în care i-au fost interceptate convorbirile telefonice.





×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close