Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ţerbea era cunoscut de mai bine de 10 ani în Târgu Mureş. Finanţa echipa locală de fotbal, avea mai multe hoteluri şi firme

Sorin Ţerbea era cunoscut de mai bine de 10 ani în Târgu Mureş. Finanţa echipa locală de fotbal, avea mai multe hoteluri şi firme

Sorin Ţerbea era cunoscut de mai bine de 10 ani în Târgu Mureş. Finanţa echipa locală de fotbal, avea mai multe hoteluri şi firme
de O.P.    |    30 Iul 2013   •   05:55

 Numele lui Sorin Ţerbea era cunoscut în Târgu Mureş de mai bine de 10 ani. Omul de afaceri a fost sponsorul echipei locale de fotbal, deţinea mai multe hoteluri şi firme şi s-a făcut remarcat mai ales când şi-a cumpărat propriul elicopter, cel care i-a adus moartea.

Numele lui a devenit şi mai cunoscut în momentul în care a fost arestat preventiv în celebrul scandal de corupţie în arbitraj, alături de fostul şef al arbitrilor, Vasile Avram.

În octombrie 2011, Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, iar omul de afaceri Sorin Ţerbea este acuzat de dare de mită în formă continuată.

În acelaşi dosar au fost judecaţi Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, Vasile Constantin Chiorean, recepţioner la un hotel din Tîrgu-Mureş deţinut de o societate controlată de Ţerbea, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, precum şi Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, ambele în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii întâi de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012.

În acelaşi scop, Vasile Avram a beneficiat şi de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Târgu Mureş şi retur, oferit de Sorin Ţerbea.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close