Antena 3 CNN Actualitate Spania. Nouă români, arestaţi pentru jaf calificat (VIDEO)

Spania. Nouă români, arestaţi pentru jaf calificat (VIDEO)

Spania. Nouă români, arestaţi pentru jaf calificat (VIDEO)
Sursa foto: romani
01 Dec 2009   •   19:01

Nouă români din Spania, cu vârste între 19 şi 38 de ani îşi vor petrece Ziua Naţională a României în închisoare. Oamenii au fost arestaţi sub acuzaţia de furt calificat şi sunt principalii suspecţi în peste 15 jafuri săvârşite în capitala spaniolă Madrid.

Poliţia spaniolă susţine că banda era foarte organizată, iar şeful era un tânăr de 24 de ani, care deţinea un internet cafe unde distribuia obiectele furate. Se pare că românii furau în special aur pe care îl trimiteau în România spre vânzare.

Autorităţile spaniole au fost şocate de violenţa atacurilor. Doi bătrâni în vârstă de 70 de ani, care au colaborat cu agresorii, au fost bătuţi cu sălbăticie, iar unuia dintre ei i-au fost rupţi toţi dinţii. Banda ameninţa sau chiar folosea bastoane electrice. Acest tip de instrument produce o descărcare puternică de electricitate care ameţeşte şi imobilizează imediat persoana atacată.

Un membru cheie al bandei era o femeie care muncea în case cu ziua şi dădea informaţii despre adrese şi obiectele de valoare din locuinţe. Potrivit poliţiei, persoana de încredere a liderului de 24 de ani era un fost luptător.

Aveau angajată o altă femeie din România care le facilita accesul în diverse case, probabil pentru a le furniza informaţii despre un număr cât mai mare de lonuinţe.

Românii sunt principalii suspecţi în 15 jafuri şi sunt cercetaţi şi pentru spargerea mai multor supermarketuri.


Observator

×
Subiecte în articol: Spania jaf romani
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close