Antena 3 Actualitate Specialist: Furadanul, interzis în comerţ din 2008 pentru că este foarte toxic (VIDEO)

Specialist: Furadanul, interzis în comerţ din 2008 pentru că este foarte toxic (VIDEO)

15 Iul 2010   •   12:48
Specialist: Furadanul, interzis în comerţ din 2008 pentru că este foarte toxic (VIDEO)

Substanţa înghiţită de Mădălina Manole este una extrem de toxică pentru oameni iar comercializarea ei era interzisă încă din 2008, potrivit agronomilor. Daniel Butănoiu, specialist agronom, a declarat la Antena 3 că Furadanul se află în grupa întâia şi a doua de toxicitate şi se folosea la tratarea seminţelor, fiind foarte eficientă împotriva rozătoarelor.

Tocmai datorită toxicităţii sporite, pesticidul a fost interzis în comerţ în anul 2008. Specialistul spune că este imposibil ca artista să îşi fi procurat substanţa dintr-un magazin de specialitate şi spune că singura posibilitate ar fi fost să îl obţină de pe la o fermă. Cu toate acestea, un specialist în domeniu ar fi avertizat-o pe artistă în legătură cu toxicitatea substanţei.

?Exclud că ar fi putut găsi această substanţă în comerţ. Rămasă prin ferme, sau diferite alte instituţii. Un specialist nu ar fi furnizat cu bună ştiinţă această substanţă? a declarat Butănoiu.

Citeşte şi IML: Mădălina manol s-a sinucis cu pesticid

Antena3.ro

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close