Antena 3 CNN Actualitate Spectacol pe litoral de Ziua Marinei

Spectacol pe litoral de Ziua Marinei

Spectacol pe litoral de Ziua Marinei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Aug 2014   •   13:41
Mai multe ceremonii au loc vineri, de Ziua Marinei, în portul Constanţa. Acolo este multă lume, iar marinarii au pregătit exericiţii spectaculoase.
 
Turiştii vor admira zeci de nave militare, moderne sau de epocă, iar ambarcaţiunile civile, de la iahturi de lux, la şalupe şi veliere vor naviga alături de coloşii armatei.

Sărbătorită pentru prima dată în anul 1902, la Constanţa, Ziua Marinei a ajuns la cea de-a 112-a aniversare. Manifestările au început, la Constanţa, în jurul orei 10.00, când oficialităţile locale şi centrale prezente la eveniment au fost întâmpinate de Garda de Onoare cu muzică militară, iar apoi a avut loc ridicarea pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei şi ridicarea pavilionului şi marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv, iar apoi a avut loc o slujbă religioasă şi au fost depuse ancore de flori în mare.
 
Programul manifestărilor de Ziua Marinei mai cuprinde sosirea alaiului Zeului Neptun şi exerciţii demonstrative prezentate de militari şi nave ale Forţelor Navale, printre care Bricul Mircea, distrugătorul Mărăşeşti şi fregatele Regele Ferdinand şi Regina Maria, manifestările urmând să se încheie în jurul orei 12.00, cu defilarea gărzii de onoare.
 
La ora 13.00, Zeul Neptun, împreună cu alaiul său, se va deplasa în Portul Tomis, unde, până la ora 15.00, va patrona jocurile marinăreşti. De la ora 19.00, tot în Portul Tomis, va fi organizat un concert, iar pe mare va avea loc ceremonialul de coborâre a pavilionului, geacului şi marelui pavoaz. Ziua se va încheia cu Retragerea cu torţe, pe itinerariul Comandamentul Flotei - Piaţa Ovidiu - Prefectura Constanţa, începând cu ora 22.00.

×
Subiecte în articol: Ziua Marinei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close