Antena 3 CNN Actualitate Sprijin pentru fermierii loviţi de secetă. Energie subvenţionată în totalitate de Guvern pentru sistemele de irigaţii

Sprijin pentru fermierii loviţi de secetă. Energie subvenţionată în totalitate de Guvern pentru sistemele de irigaţii

Sprijin pentru fermierii loviţi de secetă. Energie subvenţionată în totalitate de Guvern pentru sistemele de irigaţii
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Iul 2012   •   20:52

Guvernul va subvenţiona întreaga energie necesară sistemelor de irigaţii, pentru a combate efectele secetei din acest an, potrivit premierului Victor Ponta, citat de Mediafax.

"Mâine vom anunţa un program prin care toată energia pentru irigaţii va fi subvenţionată", a spus Ponta luni seara, la postul public de televiziune.
   
Premierul şi ministrul Agriculturii vor susţine, marţi, o conferinţă de presă pe tema priorităţilor de guvernare în agricultură.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a afirmat, luni, după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că Guvernul va primi o informare în domeniul agriculturii, având în vedere că se preconizează o perioadă de secetă accentuată, scrie Agerpres.
   
Pe de altă parte, el a spus că sunt o serie de probleme legate de alimentarea cu apă potabilă.
   
Dobre a precizat că două municipii - Adjud şi Lugoj - se confruntă cu restricţii privind alimentarea cu apă potabilă, iar alte 14 oraşe mai mici, în special pe zona Moldovei, au astfel de restricţii între 4 şi 16 ore.
   
'Am stabilit ca pentru aceste localităţi şi prefecturile şi primăriile şi inspectoratele judeţene de situaţii de urgenţă să asigure distribuţia apei în perioade de restricţie sau de avarie cu mijloacele noastre, cu posibilităţile noastre', a afirmat Dobre.
   

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close