Antena 3 CNN Actualitate Ştafetă-maraton cu scop umanitar. Militarii români au dus drapelul la Alba Iulia în pas alergător

Ştafetă-maraton cu scop umanitar. Militarii români au dus drapelul la Alba Iulia în pas alergător

Ştafetă-maraton cu scop umanitar. Militarii români au dus drapelul la Alba Iulia în pas alergător
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    01 Dec 2014   •   11:17

Militari din 21 de garnizoane din ţară vor duce drapelul României la Alba Iulia, în pas alergător. Ştafeta-maraton a început încă din week-end, în oraşe din toate colţurile ţării, iar traseele militarilor vor contura pe harta ţării o stea. Astăzi, de Ziua Naţională, toţi militarii se vor întâlni în oraşul Marii Uniri. 

 
Evenimentul are şi un scop umanitar - strângerea de fonduri pentru ca veteranii răniţi în Irak şi Afganistan să poată participa la Jocurile Paralimpice. 
 
Circa 130 de militari din 21 de garnizoane s-au organizat în echipe şi au planificat ca de Ziua Naţională să ajungă în oraşul Marii Uniri. Şi militarii harghiteni au participat la Ştafeta veteranilor. 
 
Militarii vor să conştientizeze societatea civilă asupra respectului şi preţuirii care se cuvin veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi pe front.
 
Voluntarii militari de la Sfântul Gheorghe au fost primii care au predat ştafeta, în Braşov.
 
De la Braşov, 10 voluntari din structura militară au alergat către Sibiu-Făgăraş-Alba Iulia. 
 
În cadrul ştafetei maraton, ostaşii speră să poată strânge fondurile necesare pentru ca măcar unul dintre eroii răniţi în Irak şi Afganistan să poată participa la Jocurile Paralimpice. 
 
Militarii care s-au aliniat la start în întreaga ţară vor ajunge astăzi în oraşul Marii Uniri, unde vor sărbători Ziua Naţională.  

×
Subiecte în articol: drapel
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close