Antena 3 CNN Actualitate Stamen Stanchev se destăinuie

Stamen Stanchev se destăinuie

Stamen Stanchev se destăinuie
01 Mar 2007   •   23:30

Stamen Stanchev, consultantul acuzat de spionaj, se consideră o victimă politică. Într-un interviu publicat în ediţia de vineri a cotidianului Jurnalul Naţional, bulgarul spune că ancheta în cazul său a fost declanşată pentru că a devenit incomod după succesele din afaceri. Stanchev nu a dat nume, ci a spus că preferă să vorbească în faţa instanţei. Stamen Stanchev crede că dosarul privatizărilor a fost întocmit la comandă politică. "Probabil că este şi altceva în spatele acestui dosar (...) Aş spune că poate fi vorba despre un joc politic sau că poate veni de la competiţie. Afacerile sunt afaceri. Dacă ai fost mai deştept decât alţii sau dacă ai ajuns mai repede undeva decât ei, deranjezi", a declarat Stanchev, conform Jurnalul Naţional.

Stanchev spune că a fost acuzat de spionaj în baza unei legi din 1968, când comunismul cataloga ca ilegale orice fel de afaceri private. Bulgarul crede că acea lege nu se mai aplică în ziua de azi. Mai mult, Stanchev susţine că nu există niciun prejudiciu în acest dosar. "Dacă acuzi pe cineva că a comis o infracţiune, trebuie să existe şi un prejudiciu. Unde este prejudiciul? Aceasta este marea mea întrebare pe care am adresat-o şi instanţei", a adăugat acesta.

Stamen Stanchev se îndoieşte şi de soliditatea argumentelor aduse de procurori în dosarul său. "Ştiu ce înseamnă un document secret, am făcut o şcoală militară. Dar niciunul dintre actele de la mine de acasă nu era secret", a precizat Stanchev. Bulgarul spune că ştia că este urmărit, dar nu s-a ascuns pentru că se consideră nevinovat. "Am aflat de la prieteni... din afara României. Nu ştiu cum, dar au aflat şi mi-au spus, cândva, anul trecut. Dar nu mi-a păsat (...) Nu mi-am schimbat telefonul, pentru că pur şi simplu sunt 100% sigur că nu am făcut nimic rău", a subliniat acesta.

Bulgarul a declarat că va cere instanţei să-i ridice interdicţia de a părăsi Bucureştiul pentru că vrea să-şi vadă familia. Stanchev spune că se va întoarce în România pentru că vrea să mai facă afaceri aici, chiar şi în domeniul energetic.

Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close