Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, despre medicul-erou Cătălin Denciu, internat de 8 zile în Belgia: Va fi operat săptămâna viitoare

Nelu Tătaru, despre medicul-erou Cătălin Denciu, internat de 8 zile în Belgia: Va fi operat săptămâna viitoare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, duminică, despre medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț când a încercat să salveze pacienții, că este internat de opt zile la Bruxelles, starea sa este staţionară şi ar putea fi detubat săptămâna viitoare, când se va "interveni și chirurgical".

Nelu Tătaru, despre medicul-erou Cătălin Denciu, internat de 8 zile în Belgia: Va fi operat săptămâna viitoare
de Georgiana Adam    |    22 Noi 2020   •   13:02

"Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare", a explicat ministrul Nelu Tătaru, duminică, potrivit libertatea.ro.

"Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat", a mai spus oficialul.

Dr. Denciu, cu arsuri pe 75% din corp, trimis în Belgia 

Cătălin Denciu, medicul-erou din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. El a fost transportat cu avionul în Belgia pentru tratament. 

Doctorul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate. 

Medicul este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii.

Medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în foc să-şi salveze bolnavii de pe secţia ATI, va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. 
 

×
Subiecte în articol: Cătălin Denciu
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close