Antena 3 CNN Actualitate Statele Unite, grav afectate de furtunile de zăpadă şi temperaturile extrem de scăzute

Statele Unite, grav afectate de furtunile de zăpadă şi temperaturile extrem de scăzute

Statele Unite, grav afectate de furtunile de zăpadă şi temperaturile extrem de scăzute
11 Dec 2009   •   23:28

Furtunile de zăpadă şi temperaturile extrem de scăzute continuă să afecteze majoritatea regiunilor din Statele Unite. Cel puţin 17 oameni au murit în accidente rutiere cauzate de vremea capricioasă, iar majoritatea autostrăzilor din nord au fost închise.

Câteva milioane de oameni au rămas ore în şir fără curent electric şi în frig după ce mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune au fost doborâţi la pământ. Pe o autostradă din statul New York, un autobuz plin cu pasageri s-a răsturnat din cauza vântului foarte puternic. Majoritatea autostrăzilor din nord au fost închise din cauza stratului gros de zăpadă.

În Chicago, temperaturile extrem de scăzute au făcut ca aparatele de taxat în parcări să fie imposibil de folosit. În Wisconsin, Iowa şi Illinois termometrele au indicat şi minus 31 de grade Celsius. Fermierii se tem că viitoarea recoltă ar putea fi distrusă aproape în întregime de ger.

Nu toată lumea s-a plâns însă de condiţiile meteorologice aproape imposibil de suportat. Studenţii de la Universitatea din Iowa au organizat o bătaie cu bulgări la care au participat sute de oameni. Meteorlogii au anunţat că temperaturile scăzute şi zăpezile abundente vor continua şi în următoarele zile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: zapada temperaturi scazute
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close