Antena 3 CNN Actualitate Staţii de epurare de 10 milioane de euro în Alba, construite cu finanţare europeană

Staţii de epurare de 10 milioane de euro în Alba, construite cu finanţare europeană

Staţii de epurare de 10 milioane de euro în Alba, construite cu finanţare europeană
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Iul 2012   •   21:06

Două staţii moderne de epurare a apei vor fi construite, în următorii doi ani, pentru a deservi populaţia din oraşele Aiud şi Ocna Mureş, din judeţul Alba, contractul în valoare aproximativ 10 milioane de euro fiind semnat, miercuri, de operatorul judeţean de apă, informează Mediafax.

Potrivit conducerii operatorului judeţean de apă, SC Apa CTTA Alba, contractul de execuţie a staţiilor de epurare a apei din Aiud şi Ocna Mureş are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro şi face parte dintr-un proiect amplu, care se află în implementare în judeţ şi care prevede extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Alba.
   
Proiectul are o valoare totală de peste 102 milioane de euro, fiind cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.
   
Cele două staţii de epurare a apei vor fi construite în următorii doi ani, licitaţia pentru realizarea acestora fiind câştigată de o firmă din Austria.
   
Staţia de epurare din Aiud va deservi aproximativ 24.000 de locuitori, iar cea din Ocna Mureş 15.000 de locuitori.
   
Autorităţile din Alba implementează în această perioadă un proiect în valoare de peste 102 milioane de euro prin care se va realiza extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în mai multe localităţi din judeţ.
   
Proiectul va fi implementat de către operatorul Apa CTTA SA Alba în localităţile Alba Iulia, Blaj, Câmpeni, Ocna Mureş, Cugir, Sebeş şi Aiud.
   
În cadrul proiectului vor fi executate lucrări ce presupun extinderea conductelor principale de apă pe o lungime de 2,1 kilometri, introducerea unei reţele noi de distribuţie cu o lungime de 13 kilometri, precum şi construcţia a trei staţii de tratare a apei.
   
De asemenea, vor fi realizaţi 132 de kilometri de reţele de canalizare, vor fi reabilitate pe 16 kilometri reţele vechi de canalizare şi vor fi amenajate 57 de noi staţii de pompare a apei uzate şi şapte staţii de epurare.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close