Antena 3 CNN Actualitate Staţiune montană în Bucegi, noul plan al Elenei Udrea

Staţiune montană în Bucegi, noul plan al Elenei Udrea

Staţiune montană în Bucegi, noul plan al Elenei Udrea
Sursa foto: Elena Udrea
23 Apr 2009   •   18:42

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a făcut public un nou proiect care ar trebui să revitalizeze turismul românesc: o staţiune de vacanţă care va costa cel puţin 150-200 de milioane euro. Staţiunea ar urma să fie realizată în zona Padina-Peştera, în munţii Bucegi, anunţă Evenimentul Zilei.

În legătură cu acest priect, Elena Udrea a declarat: ?Stadiul rudimentar al infrastructurii poate fi un avantaj. Putem porni de la acest stadiu, oarecum înapoiat, şi putem crea o zonă turistică pretabilă la ecoturism?, a declarat ministrul Transporturilor, în cadrul unei conferinţe de presă de la Moroeni.

Prefectul judeţului Damboviţa, Iancu Caracota, a declarat că au început deja discuţiile cu investitorii italieni.

?Îmi place ideea şi dacă îşi păstrează caracterul ecologic chiar sunt dispus să mă implic. Vreau mai întâi să văd un proiect mai concret care să atragă o paletă largă de turişti, să aibă un teren de golf, centru spa şi altele. Aş putea investi în jur de 10 milioane euro?, a spus Nicola Putignano, preşedintele hotelului Nova Yardinia.

Pentru realizarea acestui proiect, autorităţile trebuie să se ocupe în primul rând de infrastructura rutieră. În prezent, accesul în zonă se realizează pe un drum forestier din Moroieni lung de 40 de km, pe serpentine.

?Când eram tânăr am fost actor cascador şi pe acest drum făceam filme cu indieni, finanţate de studiourile cinematografice germane. Era un loc potrivit, tocmai pentru că era sălbatic?, a povestit Iancu Caracota.

În cazul în care autorităţile din domeniu vor găsi finaţarea necesară, staţiunea ar putea fi pusă pe picioare în următorii patru ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close