Antena 3 CNN Actualitate Staţiunea care i-a făcut pe români să renunţe la Valea Prahovei. ”Prețurile merită, față de Predealul nostru, Poiana Brașov, unde sunt de patru ori mai mari”

Staţiunea care i-a făcut pe români să renunţe la Valea Prahovei. ”Prețurile merită, față de Predealul nostru, Poiana Brașov, unde sunt de patru ori mai mari”

Zeci de români au ales Ucraina și și-au făcut un rost în stațiunea de iarnă Bukovel. 25.000 de locuri de cazare, peste 100 de restaurante, 70 de kilometri de părţii, centre de relaxare şi agrement.

Staţiunea care i-a făcut pe români să renunţe la Valea Prahovei. ”Prețurile merită, față de Predealul nostru, Poiana Brașov, unde sunt de patru ori mai mari”
Sursa foto: Foto: Pixabay
10 Ian 2020   •   09:44

Acesta este Bukovelul, care oferă mii de locuri de muncă nu doar ucrainenilor ci şi romanilor dispuşi să treacă graniţa de nord a ţării. Mai ales că 40% dintre turiştii ajunşi acolo sunt din România, scrie stirileprotv.ro.

Schior: “Preţurile merită faţă de Predealul nostru, Poiana Braşov, care sunt de trei - patru ori mai mari. Mâncarea bună, ieftină, multă, atmosferă plăcută, în stil mai slav, dar e ok.”

Potenţialul zonei l-a atras şi pe Nuțu Marina. La doar 24 de ani administrează o afacere înfloritoare în Bukovel. A terminat facultatea de Economie, dar recunoaşte că mare parte din ce ştie a învăţat de la părinţii lui, care au o firmă de mobilă.

Hotelul lui este unul dintre locurile în care se vorbeşte româneşte, iar asta îi încântă pe turiștii din România. Ucrainenii nu ştiu engleză şi se înţeleg cu turiştii străini mai mult prin semne.

Dacă acum 4-5 ani, puţini români ştiau de Bukovel, astăzi ai noştri au ajuns să fie cei mai numeroşi turişti din stațiunea ucraineană.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close