Antena 3 CNN Actualitate Statul a plătit 120 de milioane de euro pe sistemul informatic, dar "reţeta electronică" nu funcţionează cum trebuie

Statul a plătit 120 de milioane de euro pe sistemul informatic, dar "reţeta electronică" nu funcţionează cum trebuie

Statul a plătit 120 de milioane de euro pe sistemul informatic, dar "reţeta electronică" nu funcţionează cum trebuie
de O.P.    |    09 Ian 2013   •   06:23
Devenită obligatorie de la 1 ianuarie, reţeta electronică nu funcţionează aşa cum trebuie.Multe spitale nu au softul necesar ca s-o elibereze, iar medicii şi farmaciştii se plâng că sistemul integrat dă erori şi merge greu.

Statul român a cheltuit până acum 120 de milioane de euro pentru sistemul informatic care generează şi aceste reţete electronice.

Reţeta electronică e obligatorie de la 1 ianuarie. E singurul mod în care bolnavii pot lua medicamente compensate. Cu toate astea, multe spitale nu au încă softul necesar.



Nici la medicii de familie, sistemul nu merge mai bine. Luni seară, nu a funcţionat mai bine de trei ore. Pacienţii au fost nevoiţi să revină la medic.

Chiar şi la farmaciile care eliberează reţetele offline, timpul de aşteptare este foarte mare.

Reprezentanţii Casei Naţionale de asigurări de Sănătate spun totuşi că sistemul merge bine. Problemele ar fi, de fapt, de adaptare. Statul român a cheltuit 120 de milioane de euro pentru sistemul informatic care generează şi reţetele electronice.

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close