Antena 3 CNN Actualitate Ștefan Godei, patronul Căminelor Groazei, a fost plătit de Nicușor Dan, șase luni, fără să vină la muncă la Primăria Capitalei! Avem documentul

Ștefan Godei, patronul Căminelor Groazei, a fost plătit de Nicușor Dan, șase luni, fără să vină la muncă la Primăria Capitalei! Avem documentul

Ștefan Godei, patronul Căminelor Groazei, a fost angajat la Primăria Capitalei și în mandatul lui Nicușor Dan. Mai mult, acesta a fost plătit timp de șase luni fără să vină la serviciu.

Ștefan Godei, patronul Căminelor Groazei, a fost plătit de Nicușor Dan, șase luni, fără să vină la muncă la Primăria Capitalei! Avem documentul
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    14 Iul 2023   •   11:37

Update 14:00 Direcția de presă a PMB face următoarele precizări:

La preluarea mandatului actualului primar general, Ștefan Godei era unul dintre cei 20 de șoferi angajați la Primăria Municipiului București la Direcția Suport Tehnico - Administrativ. Până la data de 14.07.2021 a prestat activitatea de șofer fără a fi detașat la Cabinetul Primarului General sau la Cabinetul Administratorului Public. 

Din dosarul de angajat al lui Ștefan Godei reies următoarele date: 
-    1.07.2016 s-a angajat prin detașare de la S.C. Fotbal Club Voluntari S.A.
-    La 8.01.2020 i-a încetat detașarea ca urmare a modificării legislației care nu mai permite detașări din mediul privat. 
-    La 25.03.2020 s-a angajat prin concurs la PMB pe un post de șofer la Direcția Tehnico-Administrativ. 
-    Începând cu 14.07.2021 NU s-a mai prezentat la serviciu, drept urmare NU a mai fost remunerat. 
-    Ca urmare a neprezentării la serviciu, directorul Direcției Tehnico- Administrativ a sesizat comisia de disciplină.
-    La 2.12.2021 a fost concediat conform raportului comisiei de disciplină.

Știre inițială

Șoc în scandalul Căminele Groazei. Documentele arată că șeful azilului din Voluntari, Ștefan Godei a fost angajat la Primaria Capitalei și în mandatul lui Nicușor Dan.

Nicușor Dan a semnat, pe 6.12.2021, o decizie privind încetarea contractului de munca al lui Ștefan Godei, deoarece acesta nu se mai prezentase la serviciu de pe 14.07.2021, potrivit unui document obținut de Antena 3 CNN.

Nicușor Dan a preluat mandatul de Primar General la sfarșitul lui octombrie 2020.

Citește și: Percheziții DNA în cazul Căminelor Groazei. Sunt vizați funcționari din Ministerul Muncii

Tot mai multe detalii şocante ies la iveală în urma anchetelor din dosarul Căminele Groazei.

Doi funcţionari ai Agenției Județene pentru Plăti și Inspecție Socială Ilfov sunt acuzați că îl anunțau pe unul dintre patronii azilelor când urmează să aibă loc controale și treceau cu vederea neregulile pe care le găseau. Unul dintre cei doi funcționari a fost interceptat de procurori în timpul anchetei.

Între timp, Preşedintele Klaus Iohannis a semnat demisia lui Marius Budăi. PSD va anunţa săptămâna viitoare cine îl va înlocui pe acesta la Ministerul Muncii, după ce Budăi a demisionat în urma scandalului.

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close