Antena 3 CNN Actualitate Ştefan Popa Popas: La Paris s-a produs o crimă ce a făcut să dispară din peisajul caricaturii mondiale trei nume

Ştefan Popa Popas: La Paris s-a produs o crimă ce a făcut să dispară din peisajul caricaturii mondiale trei nume

Ştefan Popa Popas: La Paris s-a produs o crimă ce a făcut să dispară din peisajul caricaturii mondiale trei nume
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Ian 2015   •   14:46

Caricaturiştii morţi în redacţia Charlie Hebdo au murit nevinovaţi. O spune artistul plastic Ştefan Popa Popas, care adaugă că Europa este mai săracă după crimele teroriştilor.

Popas mai spune că era foarte bun prieten cu trei dintre caricaturistii care au fost ucişi de atacatori, şi că aceştia îşi făceau meseria chiar dacă de ani de zile era o presiune uriaşa asupra lor.

"Am fost foarte bun prieten cu trei dintre morţi. E vorba de Tignous, Cabut şi Wolinski. Pe Charb l-am cunoscut vag, fiind un stil de caricatură care este mai îndepărtat de stilul meu.  La Paris s-a produs o crimă şi a făcut să dispară din peisajul caricaturii mondiale trei nume. Ei aveau o anumită limită de decenţă în ceea ce desenau. În acest atentat ei au fost nişte victime"", a spus artistul.

"Francezii au un mod aparte de a face umor. Din păcate, sunt câţiva caricaturişti care nu ştiu din ce dar depăşesc anumite limite ale bunului simţ. (...) Ei au făcut caricaturi din toate religiile, dar probabil depăşind limitele din lumea arabă", a mai spus artistul plastic Ştefan Popa Popas.

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo atac terorist
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close