Antena 3 CNN Actualitate Stimulentele pentru angajarea tinerilor se vor dubla

Stimulentele pentru angajarea tinerilor se vor dubla

Stimulentele pentru angajarea tinerilor se vor dubla
Sursa foto: foto: pixabay.com
23 Oct 2016   •   18:33

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată pe 20 octombrie, la nivel național au fost  oferite 33.109 locuri de muncă. La eveniment, ministrul Muncii a promis că stimulentele acordate angajatorilor pentru încadrarea categoriilor defavorizate, în special angajarea tinerilor, se vor dubla, din decembrie 2016, scrie Libertatea.

Din 24.839 persoane care au participat la această acțiune, dintre care 14.505 absolvenţi de învăţământ, au fost  selectați în vederea încadrării 6.693 absolvenți, iar 407 au fost încadrați. Deși a fost evenimentul a fost dedicat tinerilor care au părăsit băncile școlilor și universităților, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au avut posibilitatea de a participa toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a prezentat pe scurt angajatorilor noile măsuri pentru stimularea ocupării forței de muncă ce vor intra în vigoare începând cu decembrie 2016. El  a punctat faptul că stimulentele ce se vor acorda angajatorilor pentru încadrarea tinerilor absolvenți și a altor persoane din categorii defavorizate aproape s-au dublat.

“Prin implicarea agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, și în acest an am reușit să ne apropiem tinerii aflați la început de drum, venind în întâmpinarea lor cu oferte diversificate de locuri de muncă. Fără sprijinul presei, informațiile cu privire la facilitățile oferite șomerilor și angajatorilor ar ajunge mai greu la publicul nostru țintă”, a declarat Marcel-Dumitru Miclău, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close