Antena 3 CNN Actualitate Ştire de ultimă oră. Judecătoarea Camelia Bogdan şi-a retras cererea de aviz de pe ordinea de zi a Plenului CSM pentru detaşarea la Monneyval. Magistratul nu avea avizul prealabil al Colegiului de conducere al CAB

Ştire de ultimă oră. Judecătoarea Camelia Bogdan şi-a retras cererea de aviz de pe ordinea de zi a Plenului CSM pentru detaşarea la Monneyval. Magistratul nu avea avizul prealabil al Colegiului de conducere al CAB

camelia.jpg
Foto: captura Antena 3
26 Aug 2014   •   11:06
Judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti si-a retras cererea pentru primirea acordului de principiu in vederea plecarii la Moneyval-Consiliul Europei, cu o zi inainte de a fi discutat in sedinta de plen a CSM de astazi. Astfel, acest punct de discutie a fost scos de pe ordinea de zi.

Motivul il constituie faptul ca judecatoarea Camelia Bogdan nu avea avizul Colegiului de conducere al CAB, necesar pentru reinscrierea la selectia de pe postul vacant de la Moneyval, ci doar avizul Colegiului de conducere al TMB, instanta unde a activat pana la data de 01.07.2014.

In urma avizului de principiu dat in luna mai a acestui an, judecatoarea Camelia Bogdan nu a fost selectata de institutia europeana unde vroia sa fie detasata la Comitetul de experti pentru evaluarea masurilor impotirva spalarii banilor si a finantarii terorismului.

Intrucat postul nu a fost ocupat, selectia a ramas deschisa, iar judecatoarea isi depusese cererea pentru aviz, din nou, la CSM, in 28.07.2014. De data aceasta, insa, nu avea si avizul prealabil din partea instantei Curtii de Apel Bucuresti, la care a promovat si unde s-a grabit, in doar cinci saptamani, sa condamne la ani grei de puscarie pe inculpatii din dosarul ICA.   

×
Subiecte în articol: Camelia Bogdan
Cele mai noi știri
Parteneri
x close