Antena 3 Actualitate STS: Au fost trei apeluri la 112 în cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu. Poliţiştii ridică documente de la SMURD și Ambulanța București-Ilfov

STS: Au fost trei apeluri la 112 în cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu. Poliţiştii ridică documente de la SMURD și Ambulanța București-Ilfov

30 Sep 2016   •   10:28
STS: Au fost trei apeluri la 112 în cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu. Poliţiştii ridică documente de la SMURD și Ambulanța București-Ilfov

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a precizat vineri, într-un comunicat, că în cazul lui Ioan Gyuri Pascu au fost date trei apeluri la 112, în noaptea în care artist și-a pierdut viața.

”Au fost identificate trei apeluri referitoare la evenimentul petrecut în data de 26 septembrie anul curent, la orele 03:23, 04:42 si 04:53. Persoana care a efectuat primul apel a anunţat o urgenţă medicală, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov. Apelanta a revenit precizând că, deşi la adresă a fost un echipaj de ambulanţă, nu ştie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat către acelaşi Dispecerat. La ultimul apel s-a anunţat că starea pacientului s-a agravat, cazul intrând în zona de competenţă a ISU - SMURD către care a fost direcţionat”, se arată în comunicatul STS.

Ancheta internă de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a scos la iveală două nereguli: medicul care a intervenit după primul apel la 112 nu a avut la el aparatura necesară unui astfel de caz și nu l-a pus pe Ioan Gyuri Pascu să semneze că nu dorește internarea în spital.

”Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanță sancționarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii. (..) Vom organiza o ședință de urgență în vederea stabilirii sancțiunii în cazul unui medic cu o vechime de 13 ani pe funcție, de 7 ani în serviciul de ambulanță, care până acum nu a avut nicio abatere disciplinară”, a mai spus Alis Grasu.

Dosarul va fi trimis către Colegiul Medicilor, care va decide dacă medicul va fi acuzat de malpraxis sau nu.

Dosar de moarte suspectă după decesul lui Gyuri Pascu

Poliţiştii ridică, vineri dimineaţă, documente de la SMURD și Ambulanța București-Ilfov în dosarul deschis pe procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, după decesul lui Gyuri Pascu.

Dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul artistului, potrivit procedurii. Procurorii au cerut fişa de intervenţie şi alte acte medicale de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi de la Institutul de Medicină Legală, urmând ca după ce analizează documentele solicitate să fie audiate mai multe persoane.

Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani.

Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Ioan Gyuri Pascu a murit acasă, în jurul orei 5.00 dimineaţa. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră.

Fostul membru al trupei Divertis suferea de diabet.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close