Antena 3 CNN Actualitate Studiu îngrijorător pentru bicicliştii din România. Jumătate sunt afectaţi şi nu pot face mai nimic

Studiu îngrijorător pentru bicicliştii din România. Jumătate sunt afectaţi şi nu pot face mai nimic

Studiu îngrijorător pentru bicicliştii din România. Jumătate sunt afectaţi şi nu pot face mai nimic
Sursa foto: Foto: learnaboutbicycles.com
20 Iul 2015   •   16:50

Deşi se doreşte încurajarea mersului pe bicicletă pentru a fluidiza traficul în marile oraşe şi pentru a salva planeta de la pieire, se pare că în România să îţi protejezi bicicleta sau să ţi-o recuperezi în caz că îţi este furată sunt două misiuni aproape imposibile.

Aproximativ 92% dintre bicicletele furate nu sunt recuperate niciodată, deși majoritatea păgubiților au raportat furtul la Poliție, pe Facebook și pe forumuri specializate, potrivit unui studiu realizat de o companie de brokeraj în asigurări, citat de Agerpres. Potrivit 'Marelui studiu al bicicletelor furate', mai mult de jumătate (50,4%) dintre cei aproape 1.000 de respondenți au rămas fără bicicletă cel puțin o dată.

"Șansa de a rămâne fără bicicletă crește dacă aceasta are culoarea neagră sau albastră și dacă bicicleta este utilizată frecvent sau zilnic, iar Bucureștiul rămâne în topul preferințelor pentru hoții de biciclete, cele mai vizate zone fiind Piața Romană, Universitate, Militari și Pantelimon", conform cercetării.

Un aspect relevat de studiu a fost și acela că cele mai multe biciclete sunt furate din scările de bloc (39,5%), spațiul public (26,7%), din curți (13,3%) sau garaje (4,5%), iar anotimpurile preferate sunt primăvara (31,7%) și vara (47,9 %).

"Chiar dacă este zi sau bicicleta prezintă un sistem antifurt, acest aspect nu i-a împiedicat pe hoți să fure: peste 57% dintre furturi au loc în timpul zilei, iar în 69,5% din cazuri bicicletele aveau sisteme antifurt", mai arată datele studiului.

×
Subiecte în articol: bicicleta
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close