x close

STUDIU: Peste 20% din populaţia adultă a României, afectată de obezitate

de S.T.    |    03 Iul 2015   •   15:20
STUDIU: Peste 20% din populaţia adultă a României, afectată de obezitate  534
Peste 20 % dintre români (21,3%) cu vârsta peste 18 ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic "Obezitatea în România", dat publicității vineri, într-o conferință de presă.

"Prevalența supragreutății este de 31,1% și cea a obezității 21,3%. Dacă adunăm aceste procente, vedem clar că o peste 50 % din populația noastră este are o greutate crescută", a declarat conf. univ. dr. Gabriela Roman, președintele Asociației Române pentru Studiul Obezității, potrivit Agerpres.

Conform cercetării, rata obezității crește o dată cu vârsta. Astfel că la adulții de până la 39 de ani obezitatea este prezentă la 9,9% dintre aceștia, procentul crește la 30,1% la grupa de vârstă 40-59 de ani și ajunge la 41,6 % la persoanele peste 60 de ani.

Studiul relevă că rata cea mai mare a obezității se înregistrează în Moldova, unde procentul este de 23,8%, urmată de Oltenia și Muntenia, unde prevalența obezității este de 21,3% și apoi de Banat, Crișana și Transilvania, unde procentul obezității este 18,8%.

În ceea ce privește rata supraponderii, tot în Moldova este și procentul cel mai mare de persoane cu supragreutate- 33,4 %, media pe țară fiind de 31,1%.

În Banat, Crișana și Transilvania prevalența supragreutății este de 28%, în timp ce în Oltenia și Muntenia este de 32,2%.

Medicii recomandă persoanelor cu probleme de greutate să discute cu medicul de familie și să consume alimente bazate pe uleiuri vegetale, să consume porții moderate și să facă mișcare cel puțin 30 de minute pe zi.

Citeşte mai multe despre:

obezitate Moldova
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati