Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Romanii cumpara tot mai mult hrana specializata pentru animalele de companie (P)

Studiu: Romanii cumpara tot mai mult hrana specializata pentru animalele de companie (P)

Studiu: Romanii cumpara tot mai mult hrana specializata pentru animalele de companie (P)
27 Noi 2018   •   11:43

Un animal de companie exista in cam o treime din locuintele sau gospodariile romanilor, destul de putin fata de vecinii bulgari. Proprietarii sunt foarte grijulii cand vine vorba despre necesitatile animalelor si, mai ales, vis-a-vis de hrana de toate zilele. Desi multi oameni continua sa le ofere hrana umana cainilor sau pisicilor (acestia fiind cei mai preferati tovarasi de companie la ora actuala), o alimentatie total gresita din punctul de vedere al specialistilor, cam jumatate dintre stapanii de animale au inteles ca hrana specializata este perfecta pentru nevoile acestora.
 

De exemplu, hrana pentru caini este din ce in ce mai cumparata in prezent fata de anii trecuti, cand Romania era codasa in Europa la acest aspect. Cresterea este semnificativa, in jur de 10%, aceasta explicandu-se si prin faptul ca multi romani au acces la internet si obtin diferitele informatii cu privire la hranirea adecvata, la conditiile optime pentru viata sau la mentinerea sanatatii patrupedelor preferate.
 

Dintre locurile pe care romanii le prefera pentru a procura hrana animalelor, un loc de seama il ocupa mediul online, mai ales site-urile de unde pot achizitiona si accesorii utile pentru animale, precum Hornbach, acolo unde exista o gama variata de mancare pentru caini, pisici etc: uscata, umeda, snack-uri, suplimente nutritive.


Cat cheltuiesc lunar romanii pentru hrana animalelor de companie


Majoritatea dintre cei care aleg aceasta modalitate de a hrani animalele de companie ajung sa plateasca in medie lunar putin peste cifra de 100 de lei, mult mai mult decat erau dispusi sa o faca in trecut, acest lucru motivandu-se prin responsabilizarea oamenilor cu privire la tovarasii lor necuvantatori de campaniile promovate de mass-media.


Cresterea cantitatilor de hrana vandute de firmele din acest domeniu este evidenta pentru ca:

  • Tot mai multi oameni isi cumpara un caine sau o pisica;

  • Este mai comod sa cumpere mancare specializata decat sa o prepare ei in functie de rasa, de nevoile fiziologice sau de varsta;

  • Hrana de acest tip reuseste sa ofere tot ceea ce au nevoie animalele pentru a fi sanatoase si a avea o viata cat mai lunga.


Ce tip de hrana prefera sa cumpere stapanii de pisici si caini


Pisicile sunt si ele printre preferatele iubitorilor de animale, asa ca si mancarea pentru pisici ocupa un loc important in cheltuielile lunare ale romanilor. Majoritatea achizitioneaza hrana pentru animale sterilizate si studiaza indelung compozitia plicurilor, conservelor sau snaks-urilor special create pentru a le mentine greutatea, stiindu-se faptul ca aceasta stare fizica poate duce uneori la ingrasare.

 


De asemenea, si multi stapani de caini marturisesc ca recomanda achizitia de hrana de calitate superioara si nu neaparat ieftina pentru ca un caine mai sensibil ar putea avea de suferit din aceasta cauza, mai ales cand este vorba despre unul de rasa. Un exemplu de hrana adecvata, pe care majoritatea romanilor o cumpara pentru patrupedele lor este hrana de caini de la Royal Canin, motivele lor fiind urmatoarele:

 

  • Ofera diferite tipuri de hrana naturala;
  • Este disponibila pentru foarte multe tipuri de rase;

  • Are ingrediente de calitate, este echilibrata si completa.


Asadar, cresterea numarului de proprietari de animale a dus la sporirea numarului de vanzari de hrana specializata, dar si de accesorii pentru acestea. De asemenea, foarte multi romani au inteles necesitatea vizitarii medicului veterinar in mod periodic sau ori de cate ori situatia medicala a animalului o impune.
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close