Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Ce înseamnă spălarea de bani! Cum se "albesc" banii negri în 3 etape

Subiectiv: Ce înseamnă spălarea de bani! Cum se "albesc" banii negri în 3 etape

Subiectiv: Ce înseamnă spălarea de bani! Cum se "albesc" banii negri în 3 etape
23 Iul 2014   •   21:30

Răzvan Dumitrescu a prezentat în cadrul ediţiei de astăzi al emisiunii "Subiectiv" etapele spălării de bani. Cum au reuşit evazioniştii din România să fac din bani negri, bani albi.

Procurorul Eugen Iacobescu a declarat că Bercea Mondial a spălat 70 de miliarde de euro. În timp ce şi alte persoane sunt acuzate de aceeaşi ilegalitae, doar că nu s-au parcurs etapele spălării de bani.  Unii dintre ei plătesc amendă penală şi scapă, iar alţii care nu îndeplinesc criteriile de spălare de bani, se încadrează totuşi la această ilegalitate.

Pentru a spăla bani, trebuie mai întâi să deţii bani negri, obţinuţi pe căi ilegale. Prima etapă este aceea de a-i plasa în sistemul bancar, pentru a fi puşi în circulaţie.

După ce au fost plasaţi în zona bancară, trebuie trimişi în zona în care sunt "spălaţi", de exemplu Offshore, unde pot fi plimbaţi de la un Offshore la altul, pentru a-şi pierde urma.

După ce au fost plimbaţi suficient, se cumpără din Offshore-urile respective mai multe bunuri şi servicii. În acest fel, banii anegrii, devin astfel bani albi, sau spălaţi.





×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close