Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Cum a negat Horia Georgescu influenţa politicului în ANI şi ce a arătat de fapt

Subiectiv: Cum a negat Horia Georgescu influenţa politicului în ANI şi ce a arătat de fapt

Subiectiv: Cum a negat Horia Georgescu influenţa politicului în ANI şi ce a arătat de fapt
23 Apr 2013   •   21:31

Răzvan Dumitrescu a arătat, în ediţia de marţi seară a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", de la Antena 3, care este adevărata performanţă a Agenţiei Naţionale de Integritate, după o analiză ghimpele.ro.

Într-o declaraţie publică, şeful ANI a declarat că numărul membrilor USL cercetaţi este relativ egal cu cel al democrat-liberalilor, înlăturând astfel orice dubiu că Agenţia se află în relaţii de subordonare cu mediul politic.

Totuşi, o analiză realizată de Ghimpele a arătat însă că, din cele 43 de rapoarte de evaluare rămase definitive, 30 vizează membri USL (21 - PSD, 8 - PNL şi 1 - PC), 2 membri UDMR, în timp ce doar 11 dintre cei verificaţi aparţin PDL.

În plus, în perioada septembrie 2010 - septembrie 2012, din cele 3405 dosare finalizate, 3044 au fost clasate fiindcă faptele cercetate de inspectorii ANI nu existau.

Nici în ceea ce priveşte soluţiile organelor de cercetare penală în cazul sesizărilor ANI, lucrurile nu stau foarte diferit: din cele 316 cazuri sesizate de ANI între aprilie 2008 şi septembrie 2012, doar în 4 s-a dispus întocmirea rechizitoriului şi trimiterea în instanţă. Pentru 182 de cazuri exista deja soluţia de NUP, iar restul de 130 se aflau încă pe rolul organelor de cercetare penală.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Subiectiv
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close