Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv. Denunţătorul Elenei Udrea, scos din joc de DNA

Subiectiv. Denunţătorul Elenei Udrea, scos din joc de DNA

Subiectiv. Denunţătorul Elenei Udrea, scos din joc de DNA
23 Apr 2015   •   21:12
Tribunalul Argeș a dispus, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gheorghe Deaconeasa, denunţător al Elenei Udrea.

Gheorghe Deaconeasa a dezvăluit în 2012, la emisiunea Exces de putere, cum l-a şantajat PDL prin instituţiile statului şi că a fost la un pas de a intra în puşcărie. Şi asta pentru că i-a supărat pe Elena Udrea şi Gheorghe Flutur, când a refuzat să cedeze aproape 30 de hectare din averea familiei pentru pârtia de schi din zona Vidra. După ce i-au fost incendiate mai multe utilaje şi a fost ameninţat că şi casa lui va fi arsă, acum merge peste tot păzit şi s-a mutat într-o casă izolată în vârful muntelui.

Încă din 2001 de când a devenit şeful Ocolului Silvic Voineasa, Gheorghe Deaconeasa a făcut numeroase sesizări la instituţiile statului din cauza numeroaselor puneri ilegale în posesie ale unor falşi moştenitori. Problemele sale au început în 2005, când a făcut dosar penal unei firme apropiate ministrului PDL al Turismului, Gheorghe Flutur, care tăia hecatare de pădure cu avize false.

După câţiva ani a câştigat definitiv şi irevocabil dreptul de proprietate a mai multor hectare de pădure care au aparţinut familiei sale. Terenurile se aflau exact în zona de interes a oamenilor Elenei Udrea, care voiau să înceapă lucrările la pârtia de la Vidra. Ioan Mihailă, secretarul general al ministerului, a fost trimis de Udrea să rezolve problema.

Cele 6 hectare urmau să fie cumpărate de cei doi. La notariat însă nu a mai văzut niciun ban.

Gheorghe Deaconeasa a făcut sesizari peste sesizari. La şefii DNA, la Ministerul Turismului şi chiar şi la mai marii PDL. Dar nimeni nu i-a rezolvat problema, iar acum este reţinut pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv Răzvan Dumitrescu DNA
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close